Jakt & Jägare

26 januari 2015

Jakt med grannjaktlaget

I lördags var det dags att jaga ihop med ett av våra grannjaktlag, ett initiativ jag tycker var jättebra. Trevligt att lära känna dom som jagar på andra sidan gränsen lite mer, visst vi har träffats och jagat ihop tidigare, men då tillsammans med ändå fler jaktlag i området när det var jakt efter vildgris,

Jag tycker, inte minst som nybliven jaktledare i vårt jaktlag, att det är väldigt bra och viktigt att bra kontakt med grannlagen, inte minst tex. om det skulle behövas eftersök och liknande.

Denna gång stod det framför allt älgkalv på agendan, men även gris om det skulle dyka upp någon skjutbar.
Och visst fanns det EN älg, en kviga som poserade precis jämte vår jaktkoja, ungefär 40-50 meter från vägen. Hon visste nog att hon gick säker så det var bara att lyfta på kepsen och åka vidare till grannarnas jaktkoja där vi skulle träffas.

Efter lite småprat så var det dags att ge sig ut på pass, det var grannarnas jämthund som skulle försöka hitta något att jaga denna dag.
Första såten var på vår mark, hunden släpptes och hundföraren gick iväg genom skogen.
Inte ett älgspår någonstans inte heller hade det varit gris på marken, det ska tilläggas att det för dagen var 5-10 cm snö på marken, så det var lätt att se om det fanns några spår.

Nu bröts jakten och vi samlades till fika och grillning. En av jaktens höjdpunkter är nog dessa tillfällen då man kan prata om precis vad som helst runt en eld, visst det mesta handlar om jakt och det som har med den att göra, men även annat kommer upp till samtal, inte minst blev det mycket skratt där runt elden.

Såt nummer två blev på grannmarken, men inte heller där fanns det några spår av de djur vi var ute efter.

Sammantaget var det en av de roligaste jaktdagarna denna säsong och det kommer säkert att bli fler jakter tillsammans med detta jaktlag, i alla fall om jag får ha ett ord med i laget.  :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar