Jakt & Jägare

16 april 2016

Älg i april... :(

Då var det dax igen, en älg har hängt på logen. Vi skriver april månad anno 2016.
Vi har en hårt trafikerad väg som skär igenom en del av vår jaktmark och en riksväg som nästan tangerar marken på ett annat håll. Vägar, trafik och älgar går sällan bra ihop. I onsdags kväll sprang en liten älgtjur ut på vägen framför en bil, det slutade i en allvarlig olycka med en person till sjukhus, som det verkade endast lättare skador som tur var, en bil som hamnade på skroten och en död älg i diket.
Vid 22-tiden kom samtalet till mig på jobbet att detta hänt så det var bara att be chefen om att få gå hem en timme för tidigt, och ja det är sällan några problem när det verkligen behövs.
Så då tog ett par timmars extra älgarbete vid, lasta älgen vid vägen, köra till logen och flå av den. Var hemma strax efter 01,00 på natten, gäsp!

På fredags morgonen samlades vi igen och styckade upp den och ja det var en del skador men långt ifrån så mycket som vi befarade. så nu ligger det älgkött i frysen igen.


Detta var tragiskt nog den 3:e !!! älgen vi fått trafikdödad sedan slutet på oktober. Dessutom har ytterligare en incident inträffat i vår, då en älg sprang in i sidan på en bil men bedömdes efter spårning av eftersöksjägare vara "oskadd" vilket ju kan diskuteras...


Nu får vi hoppas att det inte blir fler "trafikälgar" på ett tag.

Ska nu äntligen ta tag i detta med grisjakt och grisåtlar, Känns som det kommer bli mer spännande och trevligar än att hämta döda älgar längs vägarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar